DANISH WOUNDED WARRIORS PROJECT

 

Pilatestræning til skadede soldater og civile

Det fondsstøttede projekt Danish Wounded Warriors Project (klik her), DWWP, er en del af Copenhagen Pilates Studio. DWWP er et specialiseret Pilates-træningscenter for krigsveteraner og civile med komplicerede skader efter højenergi traumer (eksplosioner, trafikuheld m.v).

Projektet blev oprettet i 2010 af Den Kgl. Danske Ballets Fond under faglig ledelse af Jojo Bowman og Jessie Lee som et frivilligt projekt blandt andet i samarbejde med Finn Warburg, Militær Orthopædkirurg/senior konsulent Orthopædisk traumeafdeling, Rigshospitalet.

DWWP har været fondsstøttet siden 2014, hvilket har gjort det muligt for deltagerne i projektet at modtage regelmæssig individualiseret Pilates-træning. Projektet viser, at Pilates kan reducere fysiske og psykiske mén og har resulteret i, at deltagerne har genoprettet et meningsfuldt liv med højere livskvalitet, end før de indgik i projektet. Samtlige deltagere var forinden vurderet til at være stationære uden yderligere genoptræningspotentiale. DWWP har deres egen instagram @danishwoundedwarriorsproject, hvor det er muligt at følge med i deltagernes træning og udvikling.